Entorn. Casa rural al cor de l’Alt Empordà

La Masia es troba al cor de l’Alt Empordà, a la zona coneguda com Garrotxa de L´ Empordà, entre els pobles mil.lenaris de Lladó i Cistella. És una localització privilegiada, ja que es troba entre la costa i la zona interior de l’Alta Garrotxa, als primers estreps de la Serra de L´Estela. En menys d’una hora és possible visitar zones d’un gran interès paisatgístic i natural, tals com el Parc Natural del Cap de Creus , el Paratge Natural d’Interès Nacional de L´Albera, la reserva natural de Salines-Bassegoda, el riu Muga, el pantà de Boadella, la zona volcànica de la Garrotxa, les gorgues de Sadernes, L´Estany de Banyoles i el Parc Natural dels Aiguamolls de L’Empordà.

És una comarca que en si mateixa constitueix un espai natural, travessada per rius cabalosos, que permeten la pràctica d’esports, muntanyes per fer senderisme, cicloturisme i BTT, pantans i llacunes per practicar esports nàutics, i meravelloses cales i platges en el litoral empordanès, on practicar esports nàutics. Si sou amants del risc, també podeu llançar-vos en paracaigudes a Empuriabrava.
Quant a visites culturals, l’oferta és semblant, ja que a prop de la masia es troba Figueres, amb el Museu Dalí, Besalú, Cadaqués, els pobles medievals de l’Empordà, els Monestirs de Sant Pere de Rodes i Sant Quirze de Colera, i la regió megalítica més important de Catalunya amb més d’un centenar de dòlmens.
Tampoc no és necessari que us desplaceu amb cotxe, ja que des de la porta de casa és possible realitzar una excursió caminant als solitaris bassals i cascades del riu Manol (30 min) on podeu banyar-vos en les seves cristal•lines aigües, realitzar excursions en bici BTT a partir de la ruta 20 del circuit BTT Salines-Bassegoda, o simplement fer un tomb pels senders que travessen els boscos dels voltants de la casa, on en temporada, és possible trobar diferents tipus de bolets.

L’oferta gastronòmica de la comarca és excel.lent destacant la cuina del Restaurant Badó situat al mateix poble de Cistella.

Per als més nostàlgics, Can Trull és una típica botiga de “queviures” que la Montse manté oberta tots els dies de l’any.